0

П ърва рожба гушна една от най-красивите двойки в българския спорт Мадлен Радуканова и Божидар Тамелков.

23-годишното златно момиче дари живот на дъщеричка в столична клиника в 11:03 часа на 3 януари. Карина е с шампионски мерки 3800 грама и 53 см, като носи силни спортни гени и от двамата си родители. Мадлен е златна медалистка с ансамбъла от игрите в Токио през 2021 г., дядото Милен Радуканов е бивш футболист и треньор на ЦСКА, а бабата Наташа е била лекоатлетка, а сега е инструктор по групови занимания в Тенис клуб „Малееви“. Любопитното е, че братът на Милен – Мирослав, също е бил атлет, а снаха му Златка Радуканова е участничка на 100 и 200 м на игрите в Атланта'96. Дъщеря им Кристен, която е връстничка на Мадлен, се изявява успешно в спринта.

Таткото Божидар (25) има европейска титла по джудо при юношите, а откакто сложи край на кариерата си заради контузии, работи като треньор. Нищо чудно, че е една от честитките към младите родители гласеше: „Честита ви бъдеща олимпийска шампионка“. Тенис националът Димитър Кузманов пък изпрати поздравления за приятелите си от далечен Мелбърн, където се готви за квалификациите на Australian Open: “Обичам ви, вие сте моят пример, моята гордост. Добре дошла, скъпа Карина“.

Малката ще носи буквичката на другата си баба – Кремена Темелкова, която е застраховател в Сливен. С дядото Лъчезар научиха щастливата вест в Камбоджа, където са на почивка.

Двамата спортисти са приятели отдавна, но започнаха връзка преди 2 г. и половина. След като съобщиха, че Радуканова е бременна, с Темелков признаха, че са мечтали да бъдат млади родители. „Ще се справим, ще ни помагат и нашите родител“, увери Мадлен, а любимото й момче добави пред bTV: „Със сигурност ще искаме да тренира нещо, без значение какво. Ако е много добра в определен спорт, само тогава може да искаме да става нещо по-сериозно“.