0

М ама Юлия играе важна роля не само в професионалния живот на сина си Стефанос Циципас, но и в личния.

Именно 60-годишната дама направила така, че нейното момче да се събере с колежката Паоло Бадоса. Двамата тенисисти се залюбиха през май 2023-а, а точно година по-късно обявиха, че се разделят. Издържаха един без друг едва три седмици. „Стефанос е щастлив и това е най-важното. Ако той се усмихва, аз също се усмихвам. Моментът, в който с Паула скъсаха, беше много тежък, но сега те отново се обичат. Аз бях на нейна страна, говорихме много и ето защо отново намериха пътя един към друг“, разкри Юлия Апостоли пред гръцкото токшоу To Proino.

Самият Циципас никога не е крил колко голямо влияние има неговата майка върху израстването му като елитен тенисист. „Връзката ни е много силна и никой не може да я прекъсне. Взел съм бекхенда с една ръка точно от нея. Сервисът и волето в някои случаи също са като нейните“, призна световният №12 в интервю за АТП през 2023-а.

Юлия, с моминско има Салникова, е родена в Москва и e дъщеря на дъщеря на бившия футболен национал на СССР Сергей Салников, който през 1956 година печели златен медал от Олимпийските игри в Мелбърн. Самата Юлия първо се насочва към скоковете във вода, но в крайна сметка избира тениса. Най-доброто й класиране - №192 в женската ранглиста, е от октомври 1990-а, когато вече се състезава под флага на Гърция.

Рускинята взима гражданство след брака си с Апостолос Циципас, който е с три години по-малък от нея и през ноември ще навърши 57.

Именно бащата допреди месец беше треньор на сина си Стефанос, но професионалните пътища вече се разделиха. „Обича татко си много, но също така е наясно, че трябва да си намери друг треньор. Говорим си със съпруга ми по тази тема още от 2020 година след отпадането от US Open, но оттогава минаха четири години и синът ми постигаше добри резултати. Не бяха обаче в много добри отношения. Имаха конфликти и това е причината да продължат поотделно. Не виждам никаква трагедия. Като семейство сме все така сплотени“, заяви Юлия, която има още три деца – Елисавет, Паул и Петрос.

Циципас, който е част от отбора на Европа за „Лейвър Къп“, пък изненадващо се появи на мача от Серия А между Дженоа и Рома (1:1) на 15 септември. Оказа се, че е фен на тима от Генуа и дори облече синьо-червената фланелка с №8. Редом до него беше и любимата му Паула Бадоса, която сега е №20 при жените.