0

К апитанът на новия европейки шампион Испания Алваро Мората има зад гърба си силен женски тим.

Неговата майка Сусана Мартин Рамос се присъедини към снаха си Аличе и скочи в защита на нападателя. 31-годишният футболист изведе отбора с лентата във всички 7 мача, но отбеляза само един гол – при победата 3:0 над Хърватия в групите, заради което отнесе много критики от специалисти, медии и фенове.

„Не е честно - заяви пред RTVE майката на нападателя. - Уважавам и приемам мнението на онези, които не го харесват като футболист. Но не приемам критиките срещу човека, и то когато идват от хора, които не го познават. Не мога да ги разбера - заяви Сусана. - Денят, в който Алваро вдигна трофея от европейското първенство, беше много емоционален. Още повече че го изживяхме всички заедно. Все още се вълнувам много. В този момент си го спомних като малко момче. Представете си само да обичаш футбола, да обичаш Испания и да имаш син, който е капитан и пръв вдига трофея“, продължи гордата мама.

В разгара на първенството в защита на футболиста се включи и красивата му италианска съпруга Аличе, която му роди четири деца. Тя отговори яростно на статия със заглавие: „Мората - капитанът, който опозори Испания, и то не само със слабата си форма на Евро 2024“. Само ден по-рано футболистът беше казал, че е разочарован от критиките и се чувства по-добре приет извън родината.

Мората и семейството му са на път да напуснат Испания, тъй като той е пред трансфер от Атлетико (Мадрид) в Милан. „Все още остава да мина прегледите, но да, отивам в Милан. Сбогувах се със съотборниците си, за мен бе важно да им благодаря за всичко и за начина, по който ми помагаха, защото имаше много моменти, в които не се чувствах добре. Когато си на място, на което поради много причини не можеш да дадеш 100% от себе си, по-добре е да си тръгнеш. Не искам да ви лъжа. За мен да спечеля титлата с Атлетико е като да спечеля европейското първенство. Аз носех логото на Атлетико на корите си през цялото време на турнира“, заяви Мората.

Нападателят вече има опит в родината на любимата си Аличе, тъй като изкара два периода в Ювентус.