0

Н ай-успялата тенисистка в историята Серена Уилямс подготвя две нови книги. 42-годишната американка, която през август роди втората си дъщеря Адира, е подписала договор с издателство Penguin Random House.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nike (@nike)

Тя планира да напише мемоари, като обясни: „Твърде дълго се фокусирах само върху победите и нито веднъж не се опитах да осмисля цялата си кариера и живота си. През последната година, докато чаках семейството ми да се увеличи, наистина ми хареса да отделям време, за да празнувам постиженията си и да се задълбочавам в другите си страсти. Не може да има по-подходящ момент да се заема с толкова личен проект“.

От издателството обявиха, че вече са продали правата за мемоарите в 11 страни, а те ще разказват как носителката на 23 титли от Големия шлем се справила с контрола и атаките в спорт, доминиран предимно от бели и мъже, както и с „опустошителни загуби на и извън корта“. Уилямс ще разкрие и как се е запознала със съпруга си, съоснователя на Reddit - Алексис Оханян. Втората й книга ще съдържа вдъхновяващи житейски съвети, базирани на личния й опит на филантроп и защитник на правата на жените. През 2005-а със сестра й Винъс вече публикуваха книга за самопомощ, а през 2010-а Серена пусна първата си самостоятелна автобиография, а по-късно и детска книжка.