0

Н ай-важният трансфер в живота си направи халфът на Барселона Френки де Йонг.

Скоро той ще мине в отбора на семейните, след като преди броени дни чу заветното „Да“ от ученическата си любов Мики. Влюбените обикалят Америка по време на ваканцията си и именно там 25-годишният национал на Нидерландия падна на колене и предложи брак. За място на романтичния жест той избра каньон в Национален парк Зион, който е разположен в югозападната част на щата Юта.

„Нямам търпение да прекарам остатъка от живота с теб“, написа Френки, след като русокосата му любима се разплака от радост и се хвърли в обятията му. „Казах „Да“, похвали се Мики, която е с година по-млада от футболиста.

 

Красавицата е познато лице в Нидерландия, но не само като половинката на национала. Самата тя е професионален спортист – състезател е по хокей на  трева, което е и детската й мечта. Тя има мачове за женския Ден Бош. Освен това е дизайнер и инфлуенсър с 1,5 милиона последователи в Инстаграм.


След като уреди нещата си в личния живот, сега за Де Йонг остава да направи същото и в професионалния. Той е цел №1 на Манчестър Юнайтед, поиска го лично новият мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг.

Според медиите на Острова нидерландецът ще подпише договор с английския клуб следващата седмица, а трансферът ще е в размер на 70 милиона паунда.
Той е в Барселона от 2019 година, когато беше купен за 75 милиона евро от Аякс. И тогава Мики беше до него и дори го придружи при представянето му на „Камп ноу“. Връзката им е още от 2014 година, когато посещаваха едно и също училище.