0

П лейбоят на италианския футбол Филипо Индзаги най-накрая ще вдигне сватбата, която отлага два пъти.

Щастливото събитие ще е следващото лято - на 24 юни, когато двете деца на младоженците вече ще са поотраснали. Това разкри в интервю за „Газето дело спорт“ бившият национал, който на 9 август ще навърши 50 години. „Плени ме идеята, че синът и дъщеря ми могат да носят брачните халки“, каза Пипо, който на млади често сменяше жените.

Треньорът на Реджина и любимата му Анджело Робусти, на 34 г., планираха да се врекат във вярност през 2021-ва, но тогава се появим синът им Едоардо. През март тази години пък се роди дъщерята Емилия. „Така че ако не ме изненада пак някое бебе, догодина ще се оженим“, пошегува се избраницата на спортиста.

Сега вече всичко е планирано, а нямат търпение да застанат пред олтара. „Ще бъде весело, вълнуващо. Ще се наслаждавам на всеки момент. Обичам да виждам щастие в очите на нашите приятели. Това ще бъде най-добрата възможност да събера на едно място хората, които се ме придружавали по време на пътуването ми през живота“, каза още Пипо.

В интервюто Индзаги разкри още и как точно го е пленила Анджела, която има диплома по архитектура. „С простота, естественост и най-вече любов. Спечели ме още от първия ни миг. Невероятна майка е, също като моята. А че е много красива, няма смисъл да казвам. Това е видно“, заяви треньорът за 15 години по-младата си спътница.

Любовта им пламнала преди малко повече от 6 години, когато той я открил и харесал в социалните мрежи. В началото тя го отрязала, а дори не знаела кой е, тъй като в семейството й били запалени по мотоциклетизма, а не по футбола. „Анджела прояви сила, беше много търпелива, тъй като аз съм свикнал винаги да поставям работата преди всичко. Анджела ме изтърпя и ме хвана за ръка“, допълни Пипо, който като играч има 202 мача и 73 гола за Милан.