0

Н еподозиран талант на актьор показа Лео Меси в дебюта си в киното. Новата звезда на американския Интер Маями блесна в аржентинския сериал "Закрилниците". В него той играе себе си в кратка сцена – около 5 минути. Епизодът с участието на Меси се излъчи на 26 юни и предизвика много коментари. 

Главните герои от сериала, които са футболни агенти, отиват в Париж, за да се срещнат с Меси. Предлагат му проект, който има за цел да подкрепи млади играчи, които правят първи стъпки в различни клубове. Идеята заинтригува Меси, но когато му предлагат по-различен бизнес, той избухва. След кратка разправия всички се помиряват и си наливат бяло аржентинско вино в кристални чаши. 

Преди няколко години дебют в киното направи и бразилската звезда Неймар. Нападателят на ПСЖ участва в два епизода на "Обир на пари" (Money Heist 3). В телевизионния сериал Неймар играе Жоао, монах в италиански манастир, където са планирани два обира - на Кралския монетен двор на Испания и на Банката на Испания. В кратката си поява на екрана той обяснява, че не обича футбола и купоните - двете неща, които са на първо място в живота на Неймар, припомня gong.bg.

Ето някои от големите спортисти, които са се пробвали в киното:

1. Дуейн "Скалата" Джонсън - бивш професионален кечист и футболист. Става известен с участието си във филми като "Бързи и яростни", "Скайскрейпър" и "Джуманджи: Добре дошли в джунглата".

2. Арнолд Шварценегер - бивш професионален културист и седемкратен победител на Мистър Олимпия. Известен е с участието си във филми като "Терминатор", "Хищникът" и "Командо".

3. Майкъл Джордан - бивш професионален баскетболист, участвал във филма "Space Jam", където играе себе си.

4. Шакил О'Нийл - бивш професионален баскетболист, участвал във филми като "Казино Роял" и "Стъпка по стъпка".

5. Ронда Роузи - бивша професионална състезателка на смесени бойни изкуства (MMA). Става известна с участието си във филми като "Форсаж 7", "Мег" и "Атлантида".