0

О свен на футболния терен, Лионел Меси постави рекорд и в социалните мрежи. 

За ден и половина поста, който той сподели в Инстаграм след спечелването на световната титла в Катар, се превърне в най-харесвания изобщо в интернет пространството.

Малко след като изведе Аржентина до трета титла в историята, капитанът на „гаучосите“ качи няколко снимки с трофея от празненствата на тима след постигнатия грандиозен успех.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Постът му вече е харесван 56,346 милиона по целия свят, което го нарежда на първо място преди прословутото яйце, което бе постнато с мисията да постави световен рекорд по „лайкове“. То в момента има 56,008 милиона харесвания, но ги събира от 2019 година насам.

Присъствието на Меси в социалните мрежи също достигна два важни етапа след забележителната победа. В понеделник той стана едва вторият човек на планетата с над 400 милиона последователи в Инстаграм, присъединявайки се към дългогодишния съперник Кристиано Роналдо, който има 518 милиона последователи.

Меси добави пет милиона последователи в неделя и 20 милиона през последните 30 дни, според Social Blade, платформа за анализ на социални медии.

Най-големият му месец на добавяне на нови последователи беше 20 милиона през август 2021 г., когато той се присъедини към Пари Сен Жермен след 18 сезона в Барселона.