0

С ловакия изпълни целта минимум и излезе от групите на европейското първенство.

На осминафиналите селекционера Франческо Калцона ще срещне считаният за фаворит Англия. Двубоят е утре от 19:00 часа на „Арена АуфШалке“ в Гелзенкирхен. За успеха на „соколите“ принос имат не само треньорът и играчите, а и целият екип на националния отбор. В него ярко впечатление прави Симона Лесковска, която се грижи за медийното отразяване на тима.

Симона е бивша финалистка в конкурса „Мис Словакия“ през 2015 г., а също така успешен модел, инфлуенсър и журналист. За футболната федерация на страната работи от 2021 г. Първоначално ангажиментите и са с отбора до 21 г., но от миналия септември вече отговаря за мъжкия отбор.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simi (@simileskovska)

„Някои ми казваха, че жена модел няма да успее във футбола. Но минаха няколко години и същите тези хора, които ми се смееха, сега искат да се снимат с мен“, разказва красавицата пред „Сън“.

Лесковска, която има 200 000 последователи в Инстаграм, обяснява, че публикациите в социалните мрежи и видеоклиповете от терена привличат огромна аудитория.

„Тази концепция стана много популярна“, казва журналистката и добавя, че пътят й в професията не е бил лесен.

„Може просто да виждате красиво лице, но аз съм минала през много трудни моменти, за да стигна там, където съм сега. Научих много за футбола, въпреки че много хора не мислеха, че съм достатъчно добра. Но когато работиш упорито и следваш мечтите си, е възможно всичко“, философски обобщава атрактивната брюнетка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simi (@simileskovska)

Сега на нея й предстоят регулярните интервюта с асовете на Словакия. Това със сигурност ще ги вдъхнови още повече преди сблъсъка с Англия. „Соколите“ вече веднъж успяха да стигнат до тази фаза на европейски финали. Това стана на турнира във Франция през 2016 г. Тогава обаче отпаднаха от Полша след 1:1 и 4:5 при изпълнението на дузпи.