0

Б ившата №1 в тениса Гарбине Мугуруса се носи на крилете на щастието в последните седмици.
Двукратната шампионка от Големия шлем първо спечели турнира на най-добрите за сезона в Гуадалахара (Мекс), а след това отпразнува трофея в прегръдките на новата си любов.
Става дума за Артур Борхес Сепяла - голям шеф в модната индустрия, който е и голям фен на спорта, и на тениса в частност. След триумфа на 28-годишната испанка с Артур (37) си подариха своя първа съвместна ваканция. Те обиколиха някои от най-екзотичните острови на Карибите като Ангила и Сен Барт. 


Красавецът с финландски корени е прясно разведен, след като през юни с фигуристката Кира Корпи сложиха край на 3-годишен брак. Всъщност двамата бяха заедно цели 11 г. и се ожениха на приказна церемония на езерото Комо в Италия. От 2016-а живееха в Ню Йорк, където Артур бе отговорник на „Том Форд“ за Северна Америка.
В прочувствено съобщение в социалните мрежи 33-годишната Кира обяви за края на връзката си със своя съпруг през юни. „Наслаждавахме се на живота заедно и сме благодарни за нашето красиво приятелство, което ще продължаваме да ценим. Раздялата ни е красива и тъжна, но си пожелаваме всичко най-добро в бъдеще“, написа Корпи, носителка на сребърен и два бронзови медала от европейски първенства.
Красавицата бе известна като Ледената принцеса заради приликата си с покойната принцеса Грейс на Монако. 
Мугуруса, която има съвсем различна външност, за първи път се появи с Артур на турнира в Чикаго в края на септември, където също вдигна купата. Благодарение на изключителния край на сезона и трите си титли тя завърши 2021-ва като №3.
Последното популярно гадже на Гарбине бе носителят на три титли от Шлема Стан Вавринка (Швейц).