0

Б ившата №1 в тениса Гарбине Мугуруса, която през април се сбогува с тениса едва на 30 г., вдигна своята сватба мечта. Испанката каза „да“ на любимия си Артур Борхес Сепяла (39) на церемония в Марбея – мястото, което по техните думи ги свързва най-много.

Отношенията между младоженците започнаха като на филм преди 3 г., когато сънародникът й с финландски корени я спира за селфи, докато тя се разхожда в Сентръл парк в почивния си ден. „Изведнъж той се обърна и каза: „Успех на US Open!“. Помислих си, че е много красив. Знаех, че ще се омъжа за него, дори преди да ме попита. Беше любов от пръв поглед и много бързо осъзнахме, че сме идеалната двойка“, разказа двукратната шампионка от Големия шлем, която ще бъде директор на Финалите на WTA в Саудитска Арабия.

Борхес е голям шеф в модната индустрия и спортен фен, а преди да го срещне, Гарбине имаше връзка с колегата си Стан Вавринка. Артур пък се разведе през 2020-а с фигуристката Кира Корпи. Двамата бяха женени 3 г., но са заедно от 11 и се ожениха на езерото Комо в Италия. От 2016-а те живееха в Ню Йорк, където Борхес бе отговорник на „Том Форд“ за Северна Америка.