0

П ол Гаскойн бил намерен бит и мъртвопиян на брега на морето в Борнемут на 28 декември.

Случаен минувач, назован от „Дейли мейл“ като мистър Суинтън, попаднал на бившия знаменит нападател. Газа бил тормозен от мъж и жена, които очевидно опитвали да го ограбят.

„Излязох на разходка около хотела, в който бях отседнал. Тогава го видях, моят герой от детството изглеждаше окаяно. Тъжно бе да го видя такъв. Опитах се да му дам пари, за да си хване такси и да се прибере у дома, мъжът и жената си опитаха да ги дръпнат от ръцете ми“, разказа Суинтън.

След това той помогнал на 56-годишния бивш национал, който очевидно бил малтретиран физически. Завел го в хотела и останал с него десетина минути, преди да се качи в стаята си и да догледа мача Арсенал – Уест Хем (0:2).

„Трудно ми беше обаче да се съсредоточа върху футбола, тъй като си мислех за Газа. Аз съм от старата школа. Учени сме, като видим някой в беда, да се притечем на помощ. В случая това беше Гаскойн“, заяви още самарянинът.

Бившият футболист, който има 57 мача за Англия, от години има проблем с алкохола. Той беше 7 пъти на лечение, но продължава да пие.