0

Х ристо Стоичков купи фланелка за 10 хиляди евро, разкриха румънските сайтове. Тя е на бившия му колега от Барселона Джика Попеску и бе един от експонатите на благотворителния търг в Букурещ, за който се събра златното поколение футболисти.

Най-скъпа

Бившите играчи, както и техните гости участваха в търг за фланелки на участващите в супермача. Първият търг на 26 от фланелките на големите имена, участващи в мача, се проведе в петък вечерта, а вторият ще се проведе на 31 май.

Най-скъпа беше фланелката на Джика Хаджи - 30 000 евро. Сумата е платена от Вероника Шмид, съпругата на контролиращия групата Automobile Bavaria, един от спонсорите на Lighthouse.

А фланелката на Джика Попеску беше продадена за впечатляваща сума. Христо Стоичков, бившият му колега от Барселона, я купи за 10 000 евро. Дан Шуку, финансистът на Рапид Букурещ, извади 16 000 евро за фланелката на Жозе Моуриньо, обяви sport.ro.

Гурме

Златното поколение и легендарните играчи, поканени на мача в чест на най-добрите румънски футболисти в историята, зарязаха кецовете и анцузите и облечени в костюми, вечеряха заедно в хотел Radisson Blu в центъра на Букурещ.

Звездите, сред които бяха легендата на българския футбол Христо Стоичков и бившият му треньор от Барса (тогава само помощник на Боби Робсън) Жозе Моуриньо, се възползваха от възможността да се забавляват и да си припомнят общи случки в кариерата си.

Начело с Жозе Моуриньо, Ривалдо и Христо Стоичков, но и с Джика Хаджи, Попеску и Адриан Илие, световните футболни звезди се снимаха заедно, а Камата качи снимките в профила си във Фейсбук.

„Събрахме се Барса отпреди 30 години - с Жозе Моуриньо, Джика Попеску и нашия голям приятел Джовани Бекали“ - написа към кадъра от гурме вечерята Стоичков. „За мен е чест да седя до един от най-великите треньори в света, Специалния Жозе Моуриньо“, написа и Думитреску в Instagram. А португалецът отговори: „Горд съм, че съм със Златното поколение. Топиграчи и изключителни хора. Честита 1994 г.!“.