0

Д жеймс Мадисън имаше фантастични отигравания за Тотнъм преди злощастно да контузи глезена си в мача срещу Челси в началото на миналия месец.

Това създаде проблеми на „шпорите“, които нямат победа в негово отсъствие. Вълшебните изяви на халфа на терена не би трябвало да са изненада. Оказа се, че Мадисън е вманиачен по прочутия магьосник Хари Потър от хитовата поредица на Джоан Роулинг.

За неутолимата страст към всичко, свързано с Хари Потър, Мадисън сподели в подкаста на Бен Фостър, бивш вратар на Манчестър Юн и Уест Бромич Албиън.

„Маниак съм, когато става въпрос за Хари Потър. Всяка година гледам всички филми от поредицата на Коледа. Приятелите ми и семейството постоянно ме питат: „Не се ли отегчаваш?“, разказа играчът на Тотнъм, който има и три тематични татуировки, свързани с магьосника.

Наскоро обаче той направо изпаднал в див екстаз. По случай рождения му ден половинката му Кенеди Алекса го изненадала със специален подарък - вълшебната пръчка със снимка и подпис на Даниел Радклиф, който придоби световна слава, пресъздавайки образа на знаменития герой в киното. Самият Мадисън обаче не е имал възможност да се срещне лично с актьора. А и не би желал.

„Не искам да се срещам с Радклиф. За мен той е Хари Потър! Моят герой“, обясни халфът и допълни, че има богата колекция от игри за Хари Потър.

Мадисън направи добра кариера в Лестър, с който спечели Купата на Англия и Суперкупата през 2021 г. Той бе забелязан и от селекционера Гарет Саутгейт, който го включи в групата на „трите лъва“ за световното първенство в Катар миналата година. Халфът обаче не успя да запише мач на мондиала. Въпреки това кариерата му продължи да се развива нагоре. На 28 юни тази година той стигна до договор с Тотнъм, който плати на Лестър за правата му солидните 40 млн. паунда. Мадисън първо се адаптира и спечели веднага сърцата на феновете на новия си тим.