0

Р ъководството на Българска федерация по гимнастика в лицето на президента Красимир Дунев, състезателите от националните отбори за мъже, младежи, девойки, състезателите по спортна гимнастика от Федерацията по адаптирана физическа активност, както и треньорите Велислава Велева, Здравко Куртев, Илия Янев, Даниел Алексиев, Иван Цветков се включиха в кампанията "Подкрепа за българските капитани!". Тя е за Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха отвлечени в Йемен заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември тази година.

Инициативата беше подета от близки и приятели на Любомир и Данаил и стартира на 6 декември – Никулден, Ден на моряците. Клубовете, които я започнаха, са футболните Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са завършили висшето си образование. Те бяха последвани от столичните Левски, Славия, Локомотив (София) и ЦСКА 1948, както от пловдивските Локомотив и Ботев, Лудогорец и Арда.

Отборите, както и близките и приятелите вярват, че властите правят всичко възможно казусът с капитаните да бъде разрешен бързо и успешно и двамата да се приберат живи и здрави при семействата си възможно най-скоро.

Кампанията беше подкрепена още в първия ден от волейболния клуб ЦСКА, както и от Българската федерация по бокс.

Очаква се още тимове, а и големи фигури в родния спорт да се включат. Близките и приятелите изказват огромна благодарност на всички, подкрепили кампанията.