0

Р афаел Надал отвори душата си за трудните решения в последните месеци на 2022 година, когато трябваше да остави съпругата си Сиска в Испания.

В края на август и началото на септември испанецът пътува за САЩ, за да играе на US Open, а след това и до Лондон за „Лейвър Къп“, който беше и сбогуването с тениса на Роджър Федерер. По същото време любимата му беше в болница заради усложнения по време на бременността. 34-годишната брюнетка роди на 8 октомври. Момченцето беше кръстена на татко си - Рафаел.

Заради всичко случило се Надал отнесе много критики в социалните мрежи. Обвинен бе, че е избрал тениса пред Сиска. „За щастие имам смела жена. Винаги ми е помагала във всичко и ме е окуражавала да продължа. В това отношение тя прави нещата лесни за мен. Именно тя ми дава кураж и ме насърчи да пътувам за САЩ“, заяви Надал в Сидни, където е заедно със Сиска и бебето.


Рафа е в Австралия за участието си в  Australian Open, който спечели миналата година в отсъствието на Новак Джокович. Бившият №1 се цели в 23-та титла от Големия шлем.

Тенисистът използва свободното време между тренировките да разходи любимата  си и бебето с лодка. Тримата и хората от най-близкото му обкръжение бяха издебнати на пристанището. Папараци заснеха как Надал носи на ръце невръстния си наследник.