0

С ерена Уилямс вече може да се похвали със сграда на свое име. „Найк“ реши да кръсти най-голямата сграда в кампуса си в Бийвъртън, Орегон на носителката на 23 титли от Големия шлем. Според спортния концерн сградата, кръстена на тенисистката, е с площ 93 000 кв. м, като разполага с тенис корт, специална кула, библиотека, лаборатория, както и зала на името на дъщерята на Уилямс – Олимпия. В залите ще има снимки от най-добрите моменти в кариерата на тенисистката.

Серена става 11-ият спортист, на когото „Найк“ кръщава сграда в кампуса си, като преди нея с подобна чест могат да се похвалят имена като Майкъл Джордан, Леброн Джеймс, Тайгър Уудс. Джон Макенроу и други.

„Когато бях дете, посетих кампуса и видях, че още тогава имаше сгради, кръстени на спортисти. След тази визита, знаех, че искам две неща: да бъда спортист на „Найк“ и да има сграда на мое име. Поставих си високи цели, знаех, че трябва да бъде елитен спортист, не просто най-добрият, но човек, който променя посоката на спорта. И сега, ето ни тук, официално откриваме сградата „Серена Уилямс“. Кръв, пот и много сълзи, много трофеи – повече от чест е за мен. Можете ли да повярвате, имам сграда! Това е лудост!“, написа Уилямс в Инстаграм.