0

Д ъщерята на боксовата звезда Канело Алварес получи остри нападки, след като показа домашния си любимец – лъвче. Ездачката Емили, която се изявява в прескачането на препятствия, отглежда хищника в семейния дом в Гуадалахара.

Тя пусна снимка, на която сладкото създание се гуши до плюшена играчка. В клипче, озаглавено „Груба любов“, лъвчето дъвче палеца и косата на собственичката си. Въпреки че мексиканските закони позволяват отглеждането на диви животни в подходящи условия у дома, в социалните мрежи Емили бе подложена от яростни нападки. От организацията Peta предложиха на момичето да намерят подходящ приют за лъвчето, защото „такива животни обикновено се откъсват от майките си, когато са само на дни или дори часове и са подложени на изключителен стрес и често физическо насилие. Дивите животни принадлежат на естественото им местообитание, а не да живеят в плен, за да бъдат използвани за влияние в социалните медии“.

Самата г-ца Алварес има 1 млн. последователи в Инстаграм, увеличили се и благодарение на връзката й с певеца Жазиел Авилес. 34-годишният Канело има 4 деца от различни жени и е почти дете, когато преди 19 г. се ражда Емили.