0

О скар де ла Оя отговори на обвиненията, че си е имплантирал плочки на корема. Златното момче на бокса показа наистина страхотна форма за своята 51-годишна възраст, и то цели 15 г. след като окачи ръкавиците си.

Клипче, на което той е по изрязани слипове, а приятелката му Холи Сондерс позира почти без бански, стана вирусно в социалните мрежи.

Истинска буря предизвикаха именно плочките на олимпийския шампион от Барселона '92. „Всъщност са истински и са си мои – увери в подкаст американецът с родители мексиканци. - Е, получих малко помощ от лекар, но винаги съм имал плочки. Тренирах всеки ден, така че телесните ми мазнини са ниски, но когато оформяте корема си, те изскачат“.

Де ла Оя обясни, че процедурата, която си е направил, изсмуква мазнините и предотвратява повторното им натрупване.

„Мога да стана 90 кг и все още ще имам плочките, защото след като тази мазнина бъде премахната, тя не може да расте отново в същата област. Ще се появи другаде, зад рамото ми или нещо подобно", допълни Оскар. „Сега зависи от мен да запазя тези добре очертани мускули, да тренирам и да се храня правилно. С партньорка като Холи, която е може би най-красивата и секси жена, живяла някога, трябва да поддържам темпото. Държа да изглеждам добре за нея и да се чувствам добре“.

Всъщност целта на скандалното видео, в което Де ла Оя боксира гърдите на Холи (37), бе двамата да обявят благородна кауза. Те дариха $50 000 на болницата „Уайт Мемориал“ в Лос Анджелис, за да платят прегледи на простатата и мамографии за най-нуждаещите се.

"Искаме да направим разговорите по тези теми по-малко неудобни и изследванията лесно достъпни. Всички трябва да се преглеждаме всяка година, за да останем здрави за нашите семейства“, написаха спортната журналистка и Оскар, който по пътя към олимпийската титла в кат. до 60 кг победи на 1/4-финал българския си връстник Тончо Тончев. Още същата година Де ла Оя се насочва към профиринга, а Тончев стига до среброто в Атланта '96. Сега Оскар работи като промоутър в бокса и ММА, след като приключи кариерата си с 11 световни титли в различни категории.