0

С едемкратният футболист №1 на България Димитър Бербатов продължава да получава признание за невероятните си умения с топката.

Този път признанието към бившия нападател дойде от Виктор Осимен, една от най-апетитните хапки на трансферния пазар в последните три години. За нигерийската си звезда Наполи закова цена от минимум 150 млн. евро, което поне това лято парира атаките на водещите клубове на Стария континент.

Говорейки пред The Football Fans Tribe Осимен бе помолен да създаде идеалния играч. Без да се замисли, нигерийският национал се спря на комбинация от Кристиано Роналдо, Неймар, Лионел Меси и Димитър Бербатов.

Португалецът е посочен като №1 в играта с глава. Достатъчно е да се припомни невероятният му отскок на 2,56 м. когато вкара за Ювентус срещу Сампдория през 2019 г. За десен крак изборът на Осимен пада върху бразилския виртуоз Неймар, а за ляв друга голяма суперзвезда - Лео Меси. Колкото до Бербатов той е в елитната компания в компонента контрол върху топката. „Считан за играч с докосване на гений от сър Алекс Фъргюсън, българинът винаги караше феновете да мъркат с мекия си контрол на топката и хипнотизиращото първо докосване. Един наистина елегантен футболист“, обяснява избора на Осимен нигерийският Soccernet.

Популярността на Бербатов наистина е изключително голяма. Бившият голмайстор на ЦСКА и Манчестър Юнайтед е едно от световноизвестните лица, намерили място в новия албум на рапъра Фрийз Корлеоне. Скандалният френски изпълнител спази навика си да цитира в парчетата си имената на огромен брой реални личности, но също така измислени герои. Така е и в тавата ADC, съставена от 13 композиции, които бързо добиха популярност.

По повод издаването на албума френският сайт konbini си направи труда да изброи всички споменати от Фрийз Корлеоне личности. Някои с пълните им имена, други както Бербо само с първото. От спортните величия в римите на певеца са още Диего Марадона, Жоао Феликс, Мануел Нойер, Кака, Лионел Меси, Зинедин Зидан, Еден Азар и Никола Анелка, боксовата легенда Флойд Мейуедър, страховитият боец Конър Макгрегър, баскетболни величия като Шакил О'Нийл и Никола Йокич и мн. др. Място е отредено на велики имена в музиката като AC/DC, Майкъл Джексън, Стиви Уондърс, политици като Бил Клинтън, някои от героите на „Семейство Симпсън“, „Фемили Гай“, „Хари Потър“ и т.н.