0

Н аши спортни таланти обраха точките на изпращанията в училищата, които завършват.

Плувецът Калоян Левтеров и съученичката му  - волейболистката на ЦСКА Йоанна Атанасова, впечатлиха с визия на церемонията в 96-о СУ „Лев Толстой“. През лятото в Токио 19-годишният софиянец дебютира на олимпийски игри, а сега му предстои да отпътува за САЩ, където да продължи образованието и тренировките си. Колкото до Йоана, тя вече 2 г. е гадже на друга млада звезда на волейбола - младежкия национал и играч на ЦСКА Георги Татаров. Освен това красивата посрещачка е сестра на волейболиста от мъжкия ни представителен тим Мартин Атанасов.

Абитуриентки тази пролет са също младите биатлонистки от Троян Лора Христова и  Стефани Йолова, които бяха в отбора, донесъл бронзови медали от световното за девойки в САЩ. През февруари Лора беше най-младата ни участничка на зимната олимпиада в Пекин.

Училище завършва и талантливата Рая Апостолова, която мина през повечето гимнастически и танцови спортове, но най-големи спомени остави с участието си още като едва 7-годишна с танците си в „България търси талант“.