0

В сяка нота и всеки куплет от трите хита на Шакира по адрес на бившия й Жерар Пике са стрували злато, показват данни, публикувани от в. „Спорт“.

Колумбийката и бившият капитан на Барса, който е баща на двамата й сина, се разделиха шумно през 2022 г. Почувствала се силно уязвена и предадена, Шакира се обърна към децата си, с които се премести от Барселона в Маями, и към музиката.

Трите песни, които зареди с язвителни стрелички  по адрес на Пике, я изстреляха отново високо в класациите и вляха милиони в банковата й сметка.

Парчето, което записа с аржентинския рапър и продуцент Bizarrap – най-известното от трите - счупи всички рекорди: два дни след пускането му  той вече се позиционира като номер едно в глобалния топ 50 на Spotify. И се превърна в най-якия дебют на испанския в музикалната история, похвали се самата тя в мрежите.

Не само, че избухна в Spotify, а четири дни след публикуването му в YouTube вече надхвърли 100 милиона гледания. 

Списание Forbes веднага направи сметка, че според различни медии Шакира и Bizarrap ще таксуват съответно около 0,0029 евро и 0,0005 евро на пускане съответно в Spotify и YouTube. 

Което би означавало доход от над 200 000 евро в първия и 72 000 евро в Spotify и 200 000 в YouTube само за четири дни. 

Добавени към останалите приходи от други музикални платформи – като Apple Music –, колумбийката би спечелила над два милиона евро, и сумата продължава да расте с всяко изпълнение, с Music Session #53 с Bizarrap. 

Което е само една малка част от печалбата й на гърба на Пике. „Te congratulations“ с Rauw Alejandro й донесе печалба от около 12,5 милиона евро, а Monotonía с Ozuna генерира повече от 4,5 милиона. 

Трите песни, пуснати в период от осем месеца, биха създали печалба за Шакира, която е близо 20 милиона евро.