0

П опулярният в Пловдив треньор по кикбокс Димитър Желязков е задържал и предал на полицията крадец, който е обрал негов ученик.

Посред бял ден на оживена спирка в града под тепетата, докато чакало автобус, нищо неподозиращо момче било заплашено с нож от непознат мъж. Нападателят го ограбил и се качил в автобус.

„След тренировка нашето момче тръгна да си хваща автобуса, за да се прибира. След 15 минути ми звънна и с треперещ глас каза, че са го заплашили с нож на спирката и са го ограбили”, разказа Димитър Желязков пред NOVA.

„Веднага тръгнахме четирима човека. Отидохме на място и той ни обясни какво е станало. Дадох му пари да се прибере и веднага тръгнахме по автобусната линия, в която се е качил въпросният човек, който го е ограбил. По всяка спирка карах бавно и наблюдавахме. На ул. „Гладстоун” го забелязах, след като е слязъл от автобуса. Спряхме, тръгнахме бавно след него. Той се нареди да си купи закуска. Преценихме, че има много хора там, затова го изчакахме да тръгне. Задържахме го пред Дома на културата. Обградихме го, съборихме го, обадихме се на 112.

Извикахме и ограбеното момче, то го разпозна и се успокои”, разказа Желязков.

Директорът на областната дирекция на МВР Васил Костадинов обясни, че извършителят е регистриран назад във времето за подобни престъпления. Има данни и, че употребява наркотични вещества. Костадинов награди с грамота и плакет треньора.