0

Н евероятно щастие изживява бившият баскетболен съдия Радослав Дяков. В края на март неговата съпруга Бетина го дари с тризначки! 

Двамата са женени от 2017 г., а преди 3 години се ражда първородният им наследник Никола. След време те започнали да мислят и за второ дете. Каква обаче е изненадата им, когато миналата година разбират, че Бетина е бременна не с едно, не с две, а с цели три бебета.

Щастието и страхът изведнъж започват да се преплитат силно, тъй като се оказва, че те са еднояйчни, а това носи риск, както за децата, така и за майката. Няколко лекари дори препоръчват да се направи аборт, но двамата родители не могат да се решат на тази тежка стъпка.

„Приехме това като някакъв дар от Бога и съдба, затова решихме да ги оставим докрай“, споделя Радослав пред bgbasket.com.

И така, тази пролет, с помощта на докторите в „Шейново“, на бял свят се появяват Теа, Андреа и Мария. Те обаче се раждат преждевременно – още в седмия месец, и в продължение на 79 дни са в кувьоз. Две от сестричките са изписани в края на май, но Мария е много мъничка и лекарите се борят за живота й до преди няколко дни, когато цялото семейство се прибира вкъщи.

Радослав Дяков със съпругата си Бетина и тризначките.

 Радослав Дяков със съпругата си Бетина и тризначките.
Личен архив

Раждането на еднояйчни тризнаци е истински феномен, като според някои статистики това се случва веднъж на 200 милиона случая или дори повече. В България последният известен такъв е от 2012 г. във Враца, като преди не се е случвало цели 25 години.

Предизвикателствата за семейство Дякови обаче тепърва предстоят. „Ясно е, че ще е много трудно, ние сме обикновено семейство. Три бебета наведнъж плюс баткото е голямо предизвикателство“, споделя Радослав, но и двамата с Бетина и за миг не съжаляват за решението си.

Макар да признава, че трудно се справят финансово, посланието, което той иска да отправи към останалите, е друго: „Не искаме да просим пари. Искам да дадем добър пример и да знаят хората, че всичко е възможно и да не се отказват. Няма невъзможни неща“, категоричен е гордият татко.

Баткото Никола с малките си сестрички.

 Баткото Никола с малките си сестрички.
Личен архив

И все пак, ако някой иск да подкрепи смелите родители, може да го направи на сметката на Радослав Сийков Дяков – BG10UNCR70001522757882