0

Н а всеки стадион и спортна база, където е играл Златан Ибрахимович, именно неговата спортна кола винаги е била най-бляскавата, скъпата и специална на паркинга на футболистите. Шведската звезда, която окачи бутонките на пирона, демонстрира и днес, че никой не може да си мери Ферари-то с неговото.

В Инстаграм Ибра гордо се изфука със своето Ferrari Daytona SP3, което с цена от 2,3 милиона евро не е най-скъпото от моделите на италианската марка. Той самият не се вижда на снимката, което предизвика шеги в мрежата от двама потребители. "Няма отражение на Златан, защото има само един-единствен Златан", и "Машината си прави снимка със Златан".

Само познавачите могат да оценят защо новата играчка на Златан е толкова специална. Първо, Ферари продава модела само на най-верните си клиенти, които задължително преди това трябва да са закупили и SP Monza. Едно изключително Ферари, каквото Ибрахимович също пази в гаража си.

Второ, защото от нея са произведени само 599 бройки, и освен това е отдаване на почит на култови модели на марката, направени специално за състезания като Le Mans, като P3, P4 и 350 Can Am. 

А къде шведът предпочита да пришпорва своята Дейтона – на пътя или на специална писта, остава засега в тайна. Иначе пистата е подходящото място, където тя да разгърне удивителния си потенциал. 

С 6,5-литровия V12 двигател, заимстван от Ferrari 812 Competizione, благодарение на своите 840 к.с. и 697 Нм, тя може да ускори от 0 до 100 км/ч за 2,85 секунди, до 200 км/ч от място за 7,4 сек и да развие 340 км/ч.