0

Р ексъм вероятно изглежда твърде незначителен в очите на големите клубове на Острова.

Що се отнася до звездната фенска маса обаче, уелският тим по нищо не отстъпва на грандовете. Да подкрепи „драконите“ в първия им мач в професионалния футбол от 2008 г. насам, на трибуните дойде самият Хю Джакман. Нещо, което със сигурност е накарало привържениците на много от отборите във Висшата лига да цъкат от завист с език.

За огромна радост на сплотената общност на запалянковци на Рексъм Джакмън се появи с шапка на отбора. Австралийският актьор, който придоби огромна слава с ролята си на Върколака от култовата поредица X-Man, обаче не донесе късмет на тима. „Драконите“ не успяха да отбележат подобаващо завръщането в Лига две, като загубиха у дома с 3:5 от Милтън Кийнс Донс. Селфитата с Джакман обаче притъпиха до известната степен горчивия вкус от поражението сред местните фенове.

Разбира се, решението на Джакмън да подкрепи каузата на Рексъм съвсем не е случайно. На стадиона той бе доведен от друга холивудска звезда - Райън Рейнолдс. Преди близо три години той и Роб Макелани станаха собственици на третия най-стар клуб в света. Оттогава прогресът на отбора е впечатляващ, като еманацията бе през май, когато „драконите“ спечелиха промоция за Лига две. Рейнолдс и Макелани бяха на върха на щастието и се отдадоха на диви празненства с феновете. После двамата актьори заведоха играчите на ваканция в Холивуд.

В последно време стадионът на Рексъм бе посещаван от доста знаменитости от големия екран. Включително от съпругата на Рейнолдс Блейк Лайвли, както и от великия комик Уил Фарел, който бе заснет да сръбва бира с феновете при победа над Уелстоун през февруари. Появата на Джакмън обаче е по-специална. Двамата с Рейнолд си имат закачка покрай героите си Върколака и Дедпул. По-рано през годината Хю призова организаторите на наградите „Оскар“ да отличават по никакъв начин Райън. Той пък се появи на представянето на новото шоу на колегата си на Бродуей. Там му подари своя снимка с послание: „Успех с вашето малкото шоу“. Всъщност догодина Джакмън като Върколака и Рейнолдс като Дедпул ще се появят заедно в очертаващия се като сериозен хит „Дедпул 3“. В него всъщност са предвидени и роли за вратаря на Рексъм Бен Фостър и голмайстора на тима Пол Мълин.