0

Б ританската тенисистка Ема Радукану написа важна глава в историята на световния тенис на US Open. Нейната сензационна победа в турнира във „Флашинг Медоуз“ в Ню Йорк я направи първата в тениса (мъж или жена), която спечели турнир от Големия шлем след квалификация.

Очаквано 19-годишната Радукану, която е от румънски произход, се превърна в сочна хапка за големи компании и през март Porsche потвърди, че тя ще бъде едно от рекламните им лица.

„За мен да бъда посланик на Porsche означава много. Porsche е една от марките, които винаги съм харесвала от много малка. Един от първите ми треньори по тенис караше 911. Всеки път, когато идвах на тренировка сутрин, виждах неговото Porsche, бях изумена и мечтаех един ден да седя в моето. Мисля, че това партньорство с Porsche е невероятно“, коментира Радукану.

Въпреки това, след като рекламира бяло Porsche 911 GT3 за 180 000 евро, тя беше „заловена“ да отива на тренировка с Dacia Sandero, чиято стойност е около 9000 евро.

Очевидно, без да се знае дребния шрифт на споразумението, е трудно да се определи дали тенисистката нарушава някоя от клаузите или, напротив, тя е свободна да управлява превозно средство, което счита за подходящо.