0

П очти сигурно Дани Алвеш няма да може да постигне извънсъдебно споразумение с жената, която го обвинява в изнасилване. Това стана ясно от изказване на адвоката на 23-годишната испанка, която сезира полицията за сексуално посегателство от страна на бившия футболист на Барселона.

Вече шести ден Алвеш е задържан в очакване на процеса. Той е обвинен, че в нощта на 30 срещу 31 декември е нападнал въпросното момиче в тоалетните на нощен клуб "Sutton" в каталунската столица. Ако бъде признат за виновен, играчът рискува затвор между 4 и 12 години.

Жертвата е била категорична, че не търси финансово обезщетение, а иска ефективна присъда.

“Вече ми казаха, че Алвеш е наел нов адвокат, който сключвал множество такива споразумения. Моята клиентка обаче беше ясна пред мен, че не желае пари, а държи на затвор за насилника. Така че, ако тя не иска извънсъдебно споразумение, то такова няма да има. Ще защитавам правата й”, категорична беше адвокат Естер Гарсия Лопес пред бразилската медия “Уол”.

“Има публични личности, които вярват, че са над нещата, както и че никой не би повярвал на твърденията на едно момиче. Независимо как този процес ще завърши, той вече е за пример за начина, по който стартира. Има множество жени, които се страхуват да подават оплаквания, когато са станали жертва на известен човек. Надявам се този случай сега да завърши с пращане в затвор, за да служи за пример”, завърши адвокатът.