0

К ъм имението и къщата за 30 милиона евро в Майорка, които семейството на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер закупи от президента на Реал Мадрид Флорентино Перес, сега е прибавено и ранчо, разкри германското издание „Бунте“.

От години пилотът, чието състояние се пази в най-дълбока тайна след инцидента по време на ски във Френските Алпи от 2013 г., и семейството му живеят между Майорка и Женева, като пътуват между Испания и Швейцария със специален медицински самолет и с хеликоптер. 

На острова, където живеят и много други германци, той има вила за 30 милиона, купена от Флорентино Перес, като съпругата му и медицински екип му предлагат всички грижи, от които се нуждае след инцидента.

През 2013 г. Влюбеният в ските Михаел Шумахер удари главата си в камък, докато кара извън пистите, което промени живота му завинаги. 

И съпругата на пилота Корина Шумахер, и децата им Джина-Мария и Мик предпочитат да пазят абсолютна дискретност  както относно трагедията със седемкратния световен шампион и емблема на отбора на Ферари, така и за местата, където живее и където прекарва дните си.

Германският вестник Bunte обаче докопа информация за предполагаем нов имот на пилота в Майорка, където уверяват, че той ще започне нов живот. 

Преди години семейство Шумахер се сдобиха с внушително имение в Кала Ламп, което посещават много често. Разположен в община Aнратс, привилегирован анклав с голямо присъствие на германската колония в Майорка, районът предлага търсеното от семейството уединение. Там то е естествено защитено от пресата, още повече, че хората там пазят дискретност.

Тази резиденция е закупена преди години от Флорентино Перес, президент на Реал Мадрид, за сума от около 30 милиона евро, според източници в сектора на недвижимите имоти. 

Това е класическо имение с място за кацане на хеликоптер и адаптирано към медицинските нужди на пилота. Разположено в стръмен крайбрежен район с малки заливчета, с палмова горичка, това е къщата, в която семейството намира спокойствието, сигурността и уединението, от което се нуждае. 

В него Шуми и съпругата му прекарват дълги периоди заедно с 25-годишната им дъщеря, състезателката по конен спорт Мария-Джина Шумахер, и 23-годишния им син Мик Шумахер, който направи своя дебют във Формула 1 миналия сезон.

Въпреки че прекарва дълги периоди на острова от години, неотдавнашната покупка на друг имот на острова от семейството отново насочи вниманието към Михаел.

Според „Бунте“ чрез фирма, базирана в Ирландия, която от своя страна принадлежи на компания, базирана фискално на Британските Вирджински острови, семейство Шумахер са закупили ферма от 50 000 квадратни метра в селски район на Андратс. Сделката е оформена за около 2,8 милиона евро.

Както Корина Шумахер, така и нейната дъщеря Джина са професионално посветени на конната езда, като съпругата на Шумахер е била европейска шампионка по езда в американската дисциплина рейнинг, както и известен активист за правата на животните. 

Придобиването на тази вила, пълна с бадемови дървета, може да сбъдне мечтата на жените от семейството за създаване на ранчо за коне. 

Подобно на други, които имат в Швейцария и Тексас. Въпреки че планират да строят в района, засега трябва да получат съответните разрешителни. 

До момента, по време на престоя си в Майорка, германският пилот (чието здравословно състояние се пази в най-строга тайна) и семейството му живеят в другото му испанско имение, където разполагат със специализиран медицински екип.