0

Т ъмни облаци надвиснаха над южнокорейския футболист на ПСЖ - Лий Кан-Ин. Той ще бъде съден от свои рекламодатели заради скандала, който предизвика на лагера на националния си отбор по време на турнира за Купата на Азия. Тогава той скочи на бой на звездата на Тотнъм и Южна Корея - Хюн-мин Сон. 

Сега Лий Кан-ин ще бъде съден за 800 000 евро за нанесени щети, а е застрашен и от допълнителни искове за милиони заради нарушаване на клаузи в договорите си. 

Скандалът избухна по време на обяд на турнира за Купата на Азия. Капитанът Сон се вбесил, когато по-младите му съотборници се втурнали да се хранят, за да имат повече време за игра на тенис на маса. Страстите се нажежили и той се озовал с изкълчен пръст на ръката след спречкване с Кан-ин. 

Сега халфът на ПСЖ е обект на съдебно преследване от свой рекламодател - компанията на видеоигри Nexon. Телекомуникационната компания КТ пък обмисля прекратяване на договора с футболиста, чийто лик грее на билборди из цялата страна.

Възможно е Кан-ин да плати солени неустойки - съответно 3 милиона евро и 4,8 милиона евро. Подобни суми се вписват в споразуменията в случай на предизвикване на публичен скандал.
 
Побойникът вече се извини за действията си, но отрече да е удрял своя съотборник. "Много разочаровах футболните фенове, които винаги са подкрепяли нашия национален отбор. Наистина съжалявам", заяви Кан-ин.

Сон трябваше да играе с превръзка на пръста си, а Южна Корея загуби полуфинала от Йордания с 0:2. Впоследствие треньорът Юрген Клинсман беше уволнен.

Източник: Gong.bg