0

З латното момче на Челси Мейсън Маунт бе обявен за ерген №1 на Острова от списание „Татлър“.

23-годишният халф, който е и част от националния отбор, украси корицата на изданието в навечерието на световното първенство в Катар.

Чаровникът позира в компанията на моделката Емилия Боатенг (22), която е дъщеря на известния моден дизайнер Озвалд Боатенг и от 5 г. е гадже на нигерийския ръгби национал Елиът Обатоинбо. С Мейсън обаче се запознават през лятото и оттогава стават приятели, въпреки че Емилия не е футболен фен. На мондиала тя все пак ще вика за Гана, откъдето са корените й по бащина линия – майка й е азербайджанската манекенка Гюнел Тейлър.

Иначе пред „Татлър“ Маунт довери, че в момента е сам, уточнявайки „Футболът е моят приоритет“.

От 2017-а той поддържаше отношения с връстничката си Клоуи Уилиънс-Уотс, която също направи кариера като модел. Двамата са се разделили, а попитан дали ходи на срещи, Мейсън отвърна: „Понякога, когато излизам в Лондон“. Категоричен е обаче, че няма време за запознанства чрез Tinder и Hinge. 

Макар да получава страхотна заплата в Челси (струва около 20 млн. паунда), Маунт е здраво стъпил на земята и на фотосесията за „Татлър“ отива с по-малкия си брат Луис, а не с група надути агенти. Луис издава батко си, че дори не знае как да пуска пералнята, и допреди две седмици за прането се грижела майка им. Техните родители Тони и Деби Маунт редовно пътуват от Портсмут до имението на Мейсън в Кобам, където той държи колекциите си от маратонки Nike, футболни фланелки в рамки на противниците си и има цял шкаф с трофеи.

„Семейството е над всичко за мен“, твърди Маунт, който обича да играе голф с баща си и е пристрастен по татуировките, свързани с всички членове на фамилията му, включително двете сестри Стейси и Джазмин. На тялото на футболиста пише „Всеки път те води към къщи“, като татусът съдържа и кораб, символизиращ родния му пристанищен град Портсмут.