0

П оредният обир на футболна звезда се разигра в Италия.

Този път негова жертва стана шампионът с Наполи Пьотър Желински, който е на ваканция със семейството си в курорта Коста Смералда на остров Сардиния.

Крадците са се възползвали от отсъствието им и са проникнали в къщата на полския национал в градчето Джулиано ин Кампания край Неапол. Освен че са свили маркови чанти, пари в брой, бижута и дори колекционерски тениски, престъпниците са успели да си тръгнат и с луксозния Мерцедес AMG G63, паркиран пред дома на Желински. Автомобилът се оценява на 190 000 евро. „В петък карабинерите обаче успяха да намерят колата по черната й кутия в Аверса, провинция Казерта“, пише в. „Кориере дел Медзоджорно“.

Това не е първото нападение срещу собственост на Желински. През 2019-а половинката му Лаура, връщайки се от разходка с кучето, откри счупен десния прозорец на своя Смарт, а возилото бе повредено и отвътре.

През 2021-ва тогавашният треньор на Наполи Лучано Спалети остана без любимия си ФИАТ Панда, който изчезна пред хотела му. Откраднати бяха също автомобилите на играчите на клуба Хвича Кварацхелия и Ким Мин-Дже.

Колкото до 29-годишния Желински, той очаква да научи дали изтичащият му договор ще бъде подновен или ще напусне Неапол след 7 сезона (сред кандидатите за него е Лацио на стария му ментор Маурицио Сари). На 15 юни Пьотър и Лаура отпразнуваха четвъртата годишнина от сватбата си, а на 29 май – втория рожден ден на синчето им Максимилиан.