0

З вездата на Нюкасъл Александър Исак стана поредният футболист от Висшата лига, жертва на обир.

Бандити са нахлули в луксозния дом на оценявания на 100 млн. паунда нападател 48 часа преди гостуването на „свраките“ на Фулъм (1:0) в Лондон.

Смята се, че крадците са проникнали в имота с четири спални през задната врата на вътрешния двор. За момента не е известно дали 24-годишният швед или някой от семейство му са били вкъщи по това време, а също така и какво е взето.

„Полицията все още събира доказателства, но играчът беше съкрушен“, потвърди съсед пред „Сън“.

Исак, който отбеляза 19 гола във всички турнири през сезона, е пристигнал за тренировката на отбора си в петък зад волана на зелен „Мерцедес“ G-класа.

Преди три месеца домът на неговия съотборник Жоелинтън, който е в близост, също бе обран. Трима престъпници се промъкнали през предния жив плет, преди да нахлуят и да преровят дизайнерските чанти на годеницата му. Тейс Гондим и трите им деца са били навън по това време. Двойката беше предупредена от приложенията за сигурност на телефоните им. Оказа се, че ужасената Тейс е наблюдавала как крадците тършуват за скъпоценности. Въоръжени полицаи тръгнали към местопрестъплението, но открили, че злодеите са избягали. В края на миналата година имението на Джак Грийлиш бе ограбено, като халфът на Манчестър Сити се раздели с часовници и бижута на стойност 1 млн. паунда. Преди това къщите на други английски национали - Рахийм Стърлинг и Алекс Окслейд-Чембърлейн, също бяха обрани. Съпругата и двете деца на защитника на Манчестър Юнайтед Виктор Линделоф пък трябваше да се затворят в паник стая, докато бандитите са претърсвали дома им в Манчестър през февруари 2022 г.