0

Н овият стар олимпийски шампион на 1500 метра в бързото бягане с кънки Келд Нуйс вече е на 32, но бракът изобщо не влиза в сметките му.
Нидерландецът не би застанал през олтара дори за да угоди на младото си гадже Джой Бьон. Тя е само на 22, също като любимия си мъж е кънкьорка и има в колекцията си пет златни медала от световни първенство за девойки.
Още в първото им съвместно интервю шампионът даде да се разбере какво мисли за обвързването пред закона. „Стана ли въпрос за сватба, започват плановете за един ден. В такъв момент си казвам: не разчитай на това. Да се ожениш, е голяма глупост“, каза Келд. На което Джой отвърна: „Аз все още се надявам.“

И все пак той се държи почти като семеен. Влюбените живеят заедно и той е този, който мие чиниите. „Ще спреш след няколко години, а аз имам още да се състезавам. Тогава ще имаш време за домакинска работа“, шегува се талантливата кънкьорка.
Влюбените са заедно от 2018-а, когато приключва връзката на Нуйс с Мис Ниделрандия за 2011 г. Джил де Роблес, която му роди син Джакс. Келд обаче отрича причина за раздялата да е младата Джой. „Престанете с въпросите по темата. И без това всичко е достатъчно болезнено. Когато се появи нещо за мен и Джой, Джил се обажда плачейки“, заяви спортистът.
Бившата му явно вече е преглътнала горчилката и на 8 февруари организира двоен празник за семейството си, което е под карантина. Близките й, затворени заедно, отбелязаха нейния рожден ден и златото спечелено от Нуйс с нов олимпийски рекорд.