0

Б ившият национал на Франция Патрис Евра получи условна присъда от 12 месеца затвор заради това, че е изоставил семейството си.

Le Parisien цитира решението на съда, според което футболистът трябва също така да плати на съпругата си Сандра 4000 евро за нанесени морални щети, както и още 2000 за разноските по делото.

Любовта между Евра и Сандра пламва още през ученическите години, припомнят европейските медии. Сватбата им бе през 2007 г., когато той бе в пика на кариерата си в Манчестър Юнайтед. Бракът на двойката бе щастлив и благословен с раждането на сина им Лени и щерката Маона.

Всичко обаче рухна през 2020 г., когато Евра завъртя любов с датския модел Марго Александра. Бракоразводното дело със Сандра се точи вече четири години. Междувременно славният някога защитник успя да се сгоди с новата си изгора, от която също има син и дъщеря.

„Надявам се, че благодарение на това решение Патрис Евра ще разбере, че не е над закона и не може да напусне жена си и децата си за една нощ. Още повече че двамата са се запознали на 15-годишна възраст и тя го е следвала по целия свят, за да подкрепя футболната му кариера“, заяви адвокат Натали Дюбоа пред Le Parisien и добави, че Евра дължи на клиентката и 969 000 евро издръжка.

Евра, разбира се, отхвърля обвиненията и обжалва решението на съда, като версията на неговата защита е коренно различна.

„Г-н Евра подаде жалба, знаейки, че е предоставил на съпругата си апартамент, къща с басейн в южната част на Франция и й е дал назаем почти два милиона евро за ежедневието й, сума, която тя отказва да върне и което стана причина за този процес“, коментира Джером Бурсикан, адвокат на многократния шампион във Висшата лига с Юнайтед.