0

Ф утболен отбор за приятелски турнир в Букурещ събира парламента. Мачовете ще се състоят по-следващия уикенд и време за подготовка няма, а съперници ще са депутатските отбори на домакините, Турция и Италия, съобщи "Марица".

Със селекцията се е заел народният избраник Иван Ченчев, бивш футболист и пресаташе на ЦСКА. Той ще бъде треньор заедно с колегата чу от ГЕРБ Красен Кралев, бивш спортен министър и президент на Черно море. Социалистът Ченчев ще се пусне за кратко като либеро, тъй като има доста стари контузии. А се играе на голям терен.

"Ще има футболисти от абсолютно всички парламентарни групи", сподели пред "Марица" Иван Ченчев, който ще смени временно депутатската банка със зеления терен.

Голямата ни звезда в атака ще бъде бившият образователен министър Краси Вълчев. Той рита редовно и е от класа, така че надеждата ни за голове е насочена към него.

Футбол на мъжко ниво е практикувал още Джейхан Ибрямов от ДПС, който има мачове за първия тим на Светкавица (Търговище). Депутатът е потвърдил участие. На терена ще излезе и бившият шампион по борба Даниел Александров, сега депутат от ГЕРБ. В този спорт винаги загряват с футбол или ръгби, като са майстори и в най-популярната игра.

"Марица" съобщи още, че в тима обаче не е Бойко Борисов, голмайстор на хегемона при ветераните Витоша (Бистрица). Извън селекцията са останали също така запалени футболисти като Никола Минчев и Мирослав Иванов, като вероятно причината за отсъствието на втория е предстоящото раждане на Лена Бориславова. Двамата трябва да станат родители всеки момент.