0

И талианската тенис звезда Флавия Пенета направи пикантни разкрития за връзката си с бившия №1, а сега треньор на Рафаел Надал – Карлос Моя.

Тя разказа как испанецът й е съобщил за изневярата с актрисата Каролина Сересуела, която сега е негова съпруга и майка на трите му деца. Самата Пенета пък се омъжи за друг свой колега - Фабио Фонини, от когото има син и две дъщерички, които би искала да станат тенисисти.

„На Карлос, който ми сложи рога, трябва да благодаря, защото, ако бях останала с него, щях да спра много по-рано и никога нямаше да постигна най-големите си успехи“, призна пред „Кориере дела сера“ Пенета, която стана първата представителка на страната си в топ 10, а през 2015-а се пребори и за титла от Големия шлем – на US Open, като веднага след финала сложи край на кариерата си.

За предателството на Моя 40-годишната Флавия сподели следното: „Вечерта той ми пожела „Лека нощ, любов“, а на следващия ден играех срещу Цибулкова. В края на сета използвах случая да надникна в телефона си в съблекалнята, а там ме чакаше съобщение от Карлос спешно да му се обадя. „Във вестника излязоха снимки с моя приятелка от Амстердам, на която я целувам“, каза ми той. Аз се свлякох на земята, припаднах. Отслабнах с 11 килограма за 6 дни: не ядях, не спях, не дишах. Бях го идеализирала, после разбрах какъв е. Но всъщност Карлос ми направи най-ценния подарък: върна ми живота, а самият той се ожени за голямата си любов“.

Със скандалджията от корта Фонини пък се събрали след дълги години приятелство. „Фабио е добър партньор, съпругът, когото очаквах. Ще прозвучи странно, но той е търпелив човек. Търпението, което той няма на терена, го запазва за вкъщи. Той порасна и стана по-добър. Благодаря на Господ, че се разбирам много добре и с майка му и баща му”.

Попитана дали се срамува от изблиците на мъжа си, Пенета отвърна: „Не, но се чувствам неудобно. Прибере ли се вкъщи, му казвам всичко, което мисля, а той се самобичува, мрачен и мълчалив е. Когато на лицето му се появи полуусмивка, знам, че всичко е отминало. Просто е човек, който няма филтри и винаги казва това, което мисли. С него съм, защото го обичам и ние всъщност си приличаме повече, отколкото изглежда“.