0

К огато бе в разцвета на кариерата си, скандалите бяха неизменна част от живота на Анди Керъл. От дълго време обаче снажният нападател е далеч от светлината на прожекторите и изглеждаше, че е улегнал с годините. Но вълкът козината си мени, но нравът - не. Анди напомни за себе си с гръм и трясък, след като се сби пиян с друг мъж пред елитен ресторант в Лондон.

За грозния инцидент с бившия национал на Англия съобщи „Сън“. Керъл и съпругата му Били Мъклоу се настанили в луксозното заведение, където хапнали специалитети от азиатската кухня и пийнали. Нещата излезли извън контрол след полунощ, когато звездната двойка решила да си ходи.

„Анди се скара с един мъж, докато се приготвяха да си тръгват. После се сбиха на улицата. Всичко стана много бързо. Били не беше впечатлена. Човекът избяга, когато охраната дойде да се намеси. Бялата риза на Анди бе скъсана. Хората се опитваха да го успокоят, но той имаше недовършена работа и крещеше „Къде е?“. Не обвинявам другия, че е избягал. Трябва да си смел, за да се биеш с 1,93-метров тип като Анди”, разказа свидетел на случилото се пред „Сън“.

Заради скандала се очаква Керъл да бъде глобен от ръководството на френския Амиен, чийто екип носи от миналия септември.

Анди имаше силни изяви в атаката на Нюкасъл между 2006 и 2010 г. От Ливърпул оцениха потенциала му и платиха 35 млн. паунда на „свраките“ за него през януари следващата година. На „Анфийлд“ обаче здравенякът се провали и не след дълго бе пратен в Уест Хям. При „чуковете“ се закрепи известно време, но после кариерата му тръгна надолу и смени няколко клуба, за да стигне в крайна сметка до скромния Амиен. За провала на Керъл допринесе и невероятната му способност да се забърква в неприятности. През 2009 г. бе арестуван за сбиване в нощен клуб. Година по-късно се млати на тренировка със съотборника си Стивън Тейлър. В екшъна Анди получава фрактури на ръцете. Обвинен е и в нападение над бившата си приятелка, но съдът го пуска под гаранция, при условие че живее, при положение че живее при капитана на Нюкасъл Кевин Нолан до възобновяване на делото. Два дни по-късно колата на Керъл е подпалена. Леко пострадал е и гаражът на Нолан. След равенството 1:1 с Гана през 2011 г. тогавашният селекционер на Англия Фабио Капело препоръчва на нападателя да намали алкохола и да се държи по-зряло.

Иначе Анди води щастлив семеен живот с телевизионната звезда Били Маклоу и трите си деца.