0

В ечният ерген Филипо Индзаги най-накрая ще мине под венчило на 24 юни. Сватбата му с Анджела Робусти ще е в южния град Салерно, където до февруари Пипо водеше местния отбор Салернитана. Бившият нападател на Ювентус и Милан, който на 9 август ще навърши 51 г., ще каже „да“ на любимата си жена пред 200 гости.

34-годишната булка е архитект от Падуа, но наред с многото си занимания работи и като сватбен агент. Относно собствения си голям ден тя призна: „Ще е нещо красиво, но просто, в стар стил. Няма да е бляскаво, както мнозина очакват. Аз проектирах брачните халки, както и колието, което ще нося с роклята. Те също ще са красиви и простички, няма да има диаманти“.

В разгара на подготовката Анджела отскочи до испанския остров Ибиса, където приятелките й организираха моминско парти и я заведоха на концерт.

Всъщност с Филипо искаха да се оженят през 2020-а, но се отказаха заради пандемията, а после още веднъж отложиха събитието през 2021-ва, когато се появи синът им Едоардо. През март 2023 г. се роди и дъщеричката Емилия.

Индзаги среща Анджела на парти по случай Хелоуин през 2017 г. „Отидох да си взема вода и барманът ми каза, че съм втората с такава поръчка за вечерта, сочейки към Пипо. Подкани ни да се опознаем. Аз не знаех кой е, защото не бях гледала футболен мач. Вкъщи сме запалени по мотоциклетизма. Освен това беше 15 години по-голям от мен, така че не му дадох телефона си. Той обаче ме издири в социалните мрежи и ме покани в скъп ресторант, а седмица по-късно заживяхме заедно“, разказа блондинката, в която Индзаги казва, че се е влюбил от пръв поглед.

Първата среща между него и бащата на Анджела била трагикомична: „Един ден припаднах в офиса и човекът, за когото работех, взе мобилния ми телефон и се обади на Филипо, когото бях записала в контактите си с думата „любов“. Той бил на тренировка, зарязал всичко и хукнал към мен. Закара ме в болницата, а след няколко минути баща ми пристигна и му казах: „Татко, това е гаджето ми“. Ръкуваха се край носилката ми".

Пипо, който като играч има 202 мача и 73 гола за Милан, каза по повод сватбата: „Ще бъде весело, вълнуващо. Ще се наслаждавам на всеки миг. Обичам да виждам щастие в очите на нашите приятели. Това ще бъде най-добрата възможност да събера на едно място хората, които сd ме придружавали по време на пътуването ми през живота“.