0

Н адарена брюнетка се появи на корта в Мелбърн, докато Новак Джокович тренира за първия си мач от Australian Open.

Мистерията бързо бе разкрита. Оказа се, че тя е там не заради носителя на рекордните 10 титли от турнира, а заради брат си Дейн Суини. 22-годишният австралийски тенисист, който изглежда досущ като Лейтън Хюит, е на път да се превърне в новия любимец на местната публика. Той за пръв път ще участва в основната схема, след като мина през квалификациите. Това е причината Новак да тренира с младия тенисист, тъй като неговият първи съперник е хърватинът Дино Примжич (18 г.).

„Все още не мога да го осъзная“, заяви Суини след размяната на удари с Джокович. Неотлъчно до него както и на всички останали турнири е атрактивната му сестра Ема, която не пропусна да слезе на корта.

Самият Джокович пък си спомни за неприятното преживяване отпреди две години, когато бе арестуван и депортиран от Австралия заради липса на ваксина срещу Ковид. „В Мелбърн кацнах на същия терминал както и тогава. Спомних си за всичко, което преживях, срещите с миграционните служби. Дори познах човека, който ме проверяваше. Веднага ме сви стомахът“, каза Ноле на пресконференция.