0

С едемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се сдоби с необичаен подарък – гол задник. Става въпрос за снимка, подарена му от бившия му съотборник в Мерцедес Валтери Ботас, който в момента кара на Алфа Ромео.

За какво става въпрос? След надпреварата за Гран при на Маями Ботас прекара близо седмица в щата Колорадо, където се наслади на разходки из природата. При една от тях финландският пилот влезе в една от многобройните реки в Скалистите планини, но го направи не по бански, а чисто гол. Снимката, на която Валетри се е топнал по корем в реката, а навън стърчат задните му части, събра доста погледи, като той успя да продаде огромен брой копия от нея.

Чрез тях Ботас събра близо 50 000 долара, които ще бъдат дарени за благотворителност от страна на финландеца и неговата приятелка Тифани Кромуел. През изминалия уикенд за Гран при на Испания самият Хамилтън заяви, че би закупил едно копие за благотворителност.

Това обаче няма да се наложи, тъй като британецът получи специален подарък от своя бивш съотборник в навечерието на Гран при на Монако. Двамата се срещнаха в моторхоума на Мерцедес в княжеството, където размениха няколко приказки и шеги, а Ботас подари на Хамилтън копие на въпросната снимка с надпис: „За Люис!“.