0

Н овак Джокович стегна багажа за първото си участие след олимпийските игри в Париж. Световният №2 в тениса тръгна за САЩ, където на US Open ще гони 25-а титла от Големия шлем.

Ноле показа как се стяга за път, а видеото му в Тик-Ток само за няколко часа събра стотици хиляди гледания. Наред с екипировката място в огромния сак намери и важна за сърбина книга - „Всичко започва с молитва“, която той с радост показа на феновете си. Изданието е на сръбски език и събира мъдростите на Майка Тереза, която през 2016 година папа Франциск обяви за светица. Тя е основателка на ордена Мисионери на милосърдието (1950), известен със своята мисионерска и благотворителна дейност сред бедните по света.

@djokernole Getting ready for US Open. #tennis #usopen #getreadywithme ♬ original sound - Novak Djokovic

Във въпросното видео Ноле подрежда багажа си в стаята на двете си деца - сина Стефан и щерката Тара. „Тук съм, защото е много по-подредено. Нашата с Йелена е разхвърляна“, обясни тенисистът и допълни, че е от хората, които редовно носят в багажа си повече неща, отколкото са им необходими.

Джокович пътува за Ню Йорк, след като сбъдна голямата си мечта, спечелвайки олимпийското злато.

След победата над Карлос Алкарас във финала в Париж той си даде почивка и отказа турнира в Синсинати, който спечели миналия сезон и имаше да защитава много точки. Това обаче няма значение за него, тъй като още миналата година той обяви, че вече ще се фокусира главно върху турнирите от Големия шлем. US Open започна на 26 август и самият сърбин разкри, че от самолета веднага ще се отправи към кортовете за тренировка. „Затова и в основния си сак имам тениски, чорапи, ластици. А из аз съм от хората, които обикновено носят повече неща, отколкото имат нужда“, признава във видеото тенисистът.

С много багаж обикновено пътува и нашият Григор Димитров. Това разкри и бившият тенисист Сам Куери, който сега има подкаст заедно с Джон Иснър и Джак Сок. Американецът разказа интересна случка от 2017 отпреди 7 години, когато трябвало за лети от Торонто за Синсинати.

„Димитров ми писа, за да ме попита дали може да се присъедини към мен и треньора ми. Съгласих се, тъй като той е най-доброто момче в Тура. Появихме се на малкото летище, когато забелязах как Григор и Дани Валверду са дошли с 14 чанти багаж. Все пак говорим за хора, които са известни със своето умение да се обличат невероятно добре. Пилотът се опитваше да зареди самолета в продължение на два часа, защото тежестта ни беше прекалено голяма заради тези чанти“, развесели феновете си Куери, който не пропусна да припомни, че през въпросната 2017-а Гришо спечели турнира в Синсинати.