0

Ш ампионът на US Open 2020 Доминик Тийм имаше странна и комична ситуация в дома си. Докато провежда поредната си тренировка у дома, австриецът, който иначе се готви в тенис академията Трайзкирхен, преживя сюрреалистична случка.

Явно съседите му са се обадили в полицията, след като са чули силни „охкания“ и са помислили, че тенисистът записва филм за възрастни.

„Това не е първият път, в който ми се случва подобно нещо. Винаги е забавно и дори ги разбирам, защото понякога, когато тренирам, крещя много и издавам странни звуци“, призна Тийм, който прие ситуацията философски.


Полицията, която се появи в дома на Тийм, установи, че е станало недоразумение и успокои съседите на австрийския тенисист.

Този сезон не е от най-успешните за Доминик. Той не успя да се възстанови напълно от контузията в китката си, заради която беше извън игра десет месеца. Бившият номер 3 в света се завърна на турнира в Белград миналия април, но оттогава не успява да се представи добре.

Двукратен финалист на „Ролан Гарос“ (2018 и 2019) дори загуби в първия кръг на турнира за първи път в кариерата си и отказа участие на „Уимбълдън“.