0

Б ащата на футболиста на Ливърпул Луис Диас - Луис Мануел, продължаваше да е в неизвестност, въпреки че президентът на Колумбия Густаво Петро вдигна на крак армията. В издирването се включиха сухопътни и въздушни сили. 

По-рано тази вечер се появиха информации, че той е освободен, но за жалост се оказаха неверни.

Както е ясно родителите на Луис Диас бяха отвлечени от въоръжени мотористи на бензиностанция в Колумбия, докато се прибирали от посещение при роднини. Малко по-късно майката Силенис бе спасена.

„Блокирахме всички пътища, за да попречим на похитителите да изведат господин Диас във Венецуела. Именно това е първата версия, по която работим. Моля гражданите да ни информират, ако знаят или видят нещо“, заяви министърът на вътрешните работи Луис Фернандо Веласко. 

Обявена бе и награда от 200 милиона песо (б.р. - около 50 000 долара) за онзи, който помогне похитителите да бъдат заловени. Притесненията идват и от факта, че все още не е ясно коя е престъпната групировка, отговорна за отвличането.

Футболистът пък посети посолството на Колумбия в Лондон. Той проведе дълъг разговор с генерал Саламанка, който поискал пълна информация за здравословното състояние на Диас-старши.