0

Ш ампионката от US Open 2021 Ема Радукану остана без своето Порше Карера GTS кабриолет, което от компанията-производител си прибраха. Причината е, че 21-годишната британка не се отплаща с достатъчно добра реклама на марката, чийто глобален посланик стана след триумфа си в Ню Йорк. „Дейли Мейл“ твърди, че това била обичайна практика за фирмата, която все пак отвреме навреме давала на тенисистката автомобили за временно ползване. „Ема обаче вече няма собствено Порше, взеха си го обратно от дома й, където той заемаше почетно място“, разказа близък до бившата №10 пред изданието.

Въпреки че заради китайско-румънския й произход, към Радукану има огромен интерес отстрана на спонсорите на Острова, тя не успя да се задържи на върха в тениса и претърпя три операции. Това не й попречи само за 2023-а тя да спечели близо 10 млн. лири само от реклами.

Ема се влюбва в Порше още като дете, защото един от първите й треньори притежава една от спортните коли. „Когато виждах поршето му казвах „Уау!“ и си мечтаех един ден да седя в мое собствено“, разказа настоящата №54 в ранглистата.

Любопитното е, че докато рекламираше бяло порше за 180 000 евро, Радукану беше „заловена“ да отива на тренировка с Dacia Sandero, чиято стойност е около 9000 евро.