0

Н ов сексскандал избухна в Аякс. След спортния директор Марк Овермарс под прицел попадна друга легенда – бившият национал, а сега помощник-треньор в първия отбор Уинстън Богард.

Подробности около случая от 2020-а излязоха в навечерието на 1/8-финала от Шампионската лига срещу Бенфика, който у етре в Лисабон. На 1 октомври въпросната година до клуба била подадена жалба от жена, чието име не се споменава. Тя твърди, че 51-годишният специалист й пращал непристойни съобщения. От Аякс наели независима агенция да разнищи случая.

След 6 месеца следствие е установено, че бившият играч на Аякс, Барселона, Милан и Челси тормозел жената с текстови съобщения, снимки и видеа в различните социални мрежи. Той станал още по-нагъл и агресивен сред молбите й да престане и да я остави намира. Действията му довели до сериозни психологични последствия за дамата и тя е диагностицирана с посттравматично разтройство.


От Аякс пък заявили, че Богард е поставил клуба в уязвима ситуация, но все пак решили да не го уволняват, тъй като ставало въпрос за личен, а не за професионален въпрос. За разлика от него Овермарс се раздели с поста си, след като в началото на февруари се разбра, че пишел мръсотии и пращал снимки на мъжкото си достойнство на служителка в клуба.