0

Ж ерар Пике стана бизнесмен още когато носеше капитанската лента на Барселона, но последната финансова година бе кошмарна за счетоводството на Kerad Holding, компанията, която той създаде през 2009.

Цифрите за финансовата 2022 г. показват загуби от 23,9 милиона евро, сума, която е на другия полюс от печалбата от 8 милиона евро, отчетена година по-рано.

Така, както констатира икономическото издание  Cinco Días, компанията на Пике записа най-високата си печалба, а също и рекордна загуба в рамките на две последователни години.

Компанията не предлага повече подробности в съкратения финансов отчет.

„Керад Холдинг“ е единственият партньор на Kosmos Global Tennis, компанията, ръководена от Пике, която отговаря за организирането, управлението и управлението на последните три издания на финалната фаза на Купа Дейвис. 

Съюзът на бившия футболист с Международната федерация по тенис (ITF) означаваше промяна на формата на надпреварата и беше договорено то да е за 25 години, но в началото на годината двете страни не постигнаха споразумение за предоговаряне на сума, която Kosmos дължи на ITF като организационна такса.

Все пак люшкането от единия до другия полюс на „Керад Холдинг“ през последните две години с рекорден брой загуби, не поставя под въпрос платежоспособността на компанията. 

Въпреки негативния отчет, в края на годината Керад все още имаше нетна стойност от 41 милиона евро.