0

Б ившият нападател на националния отбор Алжир по футбол и звезда на Порто, както и национален селекционер на страната си - Рабах Маджер, бе осъден на шест месеца затвор заради счетоводни измами, твърди пресата в Алжир, цитирана от агенция "Франс Прес".

63-годишният Маджер бе осъден от съд в Алжир за "фалшиви данъчни декларации", както и неговият съучастник в аферата, представен от пресата като Брахим М. В началото на месец юни прокурорът поиска 18 месеца затвор за бившия футболист.

Двамата осъдени, които имат десет дни, за да обжалват присъдата, трябва да платят и глоба от 500 000 динара (3200 евро) на Националната агенция по издателство и реклама.

Рабах Маджер притежаваше два вестника - "Ал Балаг" и "Ал Балаг Ериади", и е продължил да получава обществени приходи за реклама от агенцията години след затварянето на изданията.

Маджер добива световна популярност след гола си с пета за Порто във финала срещу Байерн Мюнхен за Купата на европейските шампиони (1987), като дава името си на този удар.

Той беше и селекционер на Алжир в продължение на осем месеца, преди уволнението си през юни 2018 година заради серия от лоши резултати.