0

Д вукратният световен шампион Макс Верстапен ще получи нов трофей за Гран при на Унгария. Нидерландецът продължи доминацията си с триумф на "Хунгароринг" през изминалата неделя, той обаче не прибра вкъщи трофей от състезанието, или поне не цял.

Ландо Норис, който завърши втори в надпреварата, почупи купата за Макс по време на празниците на подиума. Британският пилот удари бутилката с шампанско в стълбичката за първо място, което разклати и събори трофея, а това доведе до неговото счупване.

Прозиводителят на тези награди за Гран при на Унгария вече работи по нова купа за пилота на Ред Бул, който определено си я заслужи. Главният изпълнителен директор на компанията Атила Симон заяви пред унгарска телевизия, че ще се погрижат Макс да получи цяла купа.

„Отборите да се разберат помежду си кой е виновен. Ние ще поемем радостното, но тежко бреме да изработим нов трофей“, заяви той

„За нас е въпрос на национална гордост да подменим счупения трофей“, допълни говорител на компанията.

Ландо Норис, както и Верстапен, погледнаха най-вече с шега на случилото се, а сериозни обвинения между пилотите или отборите нямаше.

А купите, които получават победителите на „Хунгароринг“ никак не се случайни. Те се произвеждат от местната компания Herend Porcelanmanifaktura Zrt, за изработката на една трябват около 6 месеца, тъй като всимчко се прави на ръка и цената на всеки един трофей е 40 000 евро.