0

З вездата на Байерн Мануел Нойер стана татко за първи път. На 14 март със син го е дарила втората му жена Аника, като футболистът се е похвалил пред приятели, че майката и бебето са добре.„Двамата сме извънредно щастливи“, допълнил Нойер, цитиран от сп. „Бунте“. За малкия родителите са избрали името Лука, като той дойде малко преди рождения ден на известния си татко.

Вратарят ще навърши 38 години на 27 март, а Аника е само на 23 г. Те станаха семейство след тайна церемония на 12 ноември в кметството на баварското градче Тергензе, точно до красивото езеро. Тогава булката смени и моминската си фамилия Бисел с тази на германския национал. Преди да забременее Аника се състезаваше за хандбалния отбор Регенсбург от Втора Бундеслига, в който играе като ляво крило. Паралелно с това тя е завършила университет със специалност „Моден мениджмънт“ и повече от една година развива кариера в текстилния бизнес.

Блондинката не беше особено активна в социалните мрежи и преди да срещне вратаря, но след началото на връзката закри профила си и не споделя нищо лично. Съвместните й публични изяви с Мануел също са рядкост, но Аника е редовен гост на "Алианц Арена".

От май 2017-а до началото на 2020-а Нойер беше женен за Нина. Двамата се запознаха в Музея на Мадам Тюсо, където играчът бе поканен да открие собствената си восъчна фигура, изваяна след триумфа на Германия на световното в Бразилия. 29-годишната ездачка и Мануел вдигнаха сватба за чудо и приказ в Италия, но бързо се стигна до раздяла и само 4 месеца след нея Нойер срещна Аника. Нина пък намира утеха в прегръдките на свои колеги в конния спорт – първо на Ян Филип Вайхерт, а от миналото лято и в тези на Йенс Баакман.